Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide şi gustoase cu brânză ricotta

Preparate rapide şi gustoase cu brânză ricotta

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 20 Ianuarie 2025

Brânza ricotta are o textură cremoasă și face parte din categoria celor mai populare tipuri de brânzeturi cu specific italian. Producerea acestui tip de brânză este diferită de cea tra­dițională, fiind obținută prin folosirea lichidelor rămase de la prepararea altor brânzeturi. Conține mulți nu­trienți importanți și poate fi consumată în dietă, fără a crește numărul de calorii. Brânza ricotta se poate consuma ca atare sau adăugată în diferite rețete de coacere, prăjituri, clătite, pâine, pizza etc.

Rețete

Clătite cu afine, lămâie şi ricotta

Ingrediente: 2 ouă, 800 ml lapte, 150 g brânză ricotta, 80 g unt, coaja și zeama de la o lămâie, 2 plicuri de zahăr vanilinat, 500 g făină, 2 linguri de zahăr, 2 plicuri praf de copt, un praf de sare, 300 g afine proaspete sau congelate, 200 g zahăr pudră. Preparare: Se bat ouăle cu zahărul și sarea, se adaugă untul topit, brânza ricotta, coaja de lămâie și vanilia; se amestecă bine, apoi se adaugă laptele, făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie; se amestecă din nou foarte bine, după care se pun afinele și se mai lasă aluatul să se odihnească 5-10 minute; se coc clătitele la foc mic, după care se pot consuma atât simple, cât și cu diferite toppinguri.

Paste cu spanac şi ricotta

Ingrediente: 350 g paste penne fierte, 3 linguri ulei de măsline, 150 g ceapă tocată mărunt, 3 căței de usturoi tocați mărunt, 350 g spanac proaspăt tocat grosier, o legătură de busuioc proaspăt tocat mărunt, 300 g brânză ricotta, 100 ml lapte, 1 lingură zeamă de lămâie, piper negru măcinat, 2 linguri de parmezan. Preparare: Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul la foc mediu, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc aproximativ 5 minute; se adaugă apoi spanacul și busuiocul și se amestecă, după care se pun brânza ricotta, laptele şi zeama de lămâie şi se amestecă până se omogenizează. Se pun pastele fierte într-un bol mare, se adaugă sosul de brânză și spanac, se amestecă şi se asezonează cu piper măcinat. Se poate servi cu parmezan ras.

                        

Citeşte mai multe despre:   Rețete