Adicția reprezintă utilizarea compulsivă persistentă a uneia sau mai multor substanțe vătămătoare din punct de vedere fizic, psihologic și/ sau social. Frecvent, adicția este însoțită de depresie sau
Preparate rapide şi gustoase cu brânză ricotta
Brânza ricotta are o textură cremoasă și face parte din categoria celor mai populare tipuri de brânzeturi cu specific italian. Producerea acestui tip de brânză este diferită de cea tradițională, fiind obținută prin folosirea lichidelor rămase de la prepararea altor brânzeturi. Conține mulți nutrienți importanți și poate fi consumată în dietă, fără a crește numărul de calorii. Brânza ricotta se poate consuma ca atare sau adăugată în diferite rețete de coacere, prăjituri, clătite, pâine, pizza etc.
Rețete
Clătite cu afine, lămâie şi ricotta
Ingrediente: 2 ouă, 800 ml lapte, 150 g brânză ricotta, 80 g unt, coaja și zeama de la o lămâie, 2 plicuri de zahăr vanilinat, 500 g făină, 2 linguri de zahăr, 2 plicuri praf de copt, un praf de sare, 300 g afine proaspete sau congelate, 200 g zahăr pudră. Preparare: Se bat ouăle cu zahărul și sarea, se adaugă untul topit, brânza ricotta, coaja de lămâie și vanilia; se amestecă bine, apoi se adaugă laptele, făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie; se amestecă din nou foarte bine, după care se pun afinele și se mai lasă aluatul să se odihnească 5-10 minute; se coc clătitele la foc mic, după care se pot consuma atât simple, cât și cu diferite toppinguri.
Paste cu spanac şi ricotta
Ingrediente: 350 g paste penne fierte, 3 linguri ulei de măsline, 150 g ceapă tocată mărunt, 3 căței de usturoi tocați mărunt, 350 g spanac proaspăt tocat grosier, o legătură de busuioc proaspăt tocat mărunt, 300 g brânză ricotta, 100 ml lapte, 1 lingură zeamă de lămâie, piper negru măcinat, 2 linguri de parmezan. Preparare: Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul la foc mediu, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc aproximativ 5 minute; se adaugă apoi spanacul și busuiocul și se amestecă, după care se pun brânza ricotta, laptele şi zeama de lămâie şi se amestecă până se omogenizează. Se pun pastele fierte într-un bol mare, se adaugă sosul de brânză și spanac, se amestecă şi se asezonează cu piper măcinat. Se poate servi cu parmezan ras.