Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate simple cu carne de rechin

Preparate simple cu carne de rechin

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 29 Iulie 2024

Carnea de rechin este considerată o delicatesă peste tot în lume, însă nu toate speciile de rechin sunt destinate consumului, deoarece nu toate au valoare nutri­țională. Rechinul nu are oase sau măduvă, scheletul acestuia este format doar din cartilagii. Cartilajul de rechin are în compoziția sa numeroase substanțe benefice pentru organism, fiind bogat în vitamine și minerale: calciu, iod, cupru, potasiu, zinc, fier, fosfor, vitaminele din complexul B, colagen, glucozamină, condroitină și proteine angiogenice, care sunt substanțe anticancerigene ce inhibă crearea unor noi vase de sânge cu care se hrănesc tumorile. Înainte de a fi preparată, carnea de rechin se curăță foarte bine, se spală în mai multe ape și se lasă să stea la fezandat cu condimente și mirodenii pentru a avea un gust mai plăcut.

Rețete

File de rechin cu legume

Ingrediente: 4 fileuri de rechin, 100 ml de ulei pentru gătit, sare și condimente pentru pește, 4-5 cartofi tăiați cuburi mari, 2 cepe tăiate sferturi, 3 ardei grași tăiați în sferturi, 3 morcovi tăiați rondele, sare și piper după gust. Preparare: Se trag la tigaie fileurile de rechin, câte 3 minute pe o parte și pe alta, şi se pun deo­parte; se sotează legumele în puțin ulei pentru câteva minute, se pun într-o tavă de cuptor şi se adaugă fileurile de rechin; se dă la cuptor pentru 15-20 de minute sau până s-a gătit, la temperatura de 170° C.

Rondele de rechin cu sos de muştar

Ingrediente: 6 rondele de rechin, 2 linguri de muștar clasic, 1 lingură de maioneză, zeama de la o lămâie, sare și piper, 2 linguri de ulei. Preparare: Se amestecă muș­ta­rul cu maioneza, zeama de lămâie, uleiul, sarea și piperul; cu acest amestec se ung rondelele de rechin pe o parte și pe cealaltă. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se așază rondelele de rechin şi se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 170° C. Se serveşte cu orice tip de garnitură.

Citeşte mai multe despre:   Rețete