Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate simple şi gustoase cu varză roşie
Varza roșie este un aliment valoros nutrițional, datorită proprietăților importante pe care le conține. Este bogată în antioxidanți, fibre, vitamine și minerale, ceea ce o face un aliment ideal pentru persoanele care vor să slăbească și să aibă un nivel ridicat de energie. Varza roșie conține resveratrol, cel mai puternic antioxidant, şi de până la 8 ori mai multă vitamina C decât varza albă. Consumul de varză roșie ajută la prevenirea cancerului, protejează celulele sănătoase, stimulează sistemul imunitar, ajută la detoxifierea organismului, previne o serie de boli cornice. Varza roșie poate fi consumată în mai multe feluri, în stare crudă, în supe, în diverse rețete de mâncare gătită.
Rețete
Paste cu sos de varză roşie
Ingrediente: 250 g de varză roșie, 150 g paste fierte, 2-3 linguri ulei de măsline, 100 g brânză tofu, 1 linguriță curry, 1 linguriță boia afumată, sare după gust, 2-3 căței de usturoi. Preparare: Se fierbe varza până se înmoaie, apoi într-o tigaie se călește usturoiul în uleiul de măsline, se adaugă varza, se lasă usturoiul cu varza la foc mic pentru 10 minute, amestecând din când în când. Când este gata, se pune varza într-un blender împreună cu condimentele și se mixează până se obține consistența dorită. După ce este gata compoziția, se adaugă peste pastele fierte deja și se asezonează cu tofu tăiat cuburi sau dat prin răzătoare.
Ciorbă cu varză roşie
Ingrediente: 1 varză roșie, 1-2 cepe roșii, 1 ardei gras verde, 1 ardei capia, 3 cartofi curățați, 2 morcovi, 500 g roșii, 2-3 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, 2 legături mărar și pătrunjel, 500 ml borș de putină, 100 ml smântână de soia. Preparare: Se curăță legumele și se taie mărunt; se pun la călit în ulei de măsline pentru câteva minute, după care se adaugă apă până la jumătatea vasului în care sunt puse. Varza se curăță și se toacă fâșii subțiri, apoi se adaugă în oală să fiarbă odată cu legumele; se adaugă cartofii tăiați cuburi și se lasă la fiert la foc potrivit. Separat, se curăță roșiile de coajă, se dau prin blender şi se adaugă în oală; spre sfârșit se adaugă sare şi piper după gust și borșul. La final, se adaugă smântâna de soia și se asezonează cu mărar și pătrunjel tocat mărunt, apoi se poate servi.