Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Pudra de ceai matcha în deserturi şi smoothie

Pudra de ceai matcha în deserturi şi smoothie

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 01 Noiembrie 2021

Pulberea sau pudra de ceai matcha (ceai verde concentrat) este cunoscută și sub denumirea de „aur verde”. Este folosită de mii de ani în Asia pentru calmarea sistemului nervos, deoarece conți­ne un aminoacid rar, L-teanină, care acţionează direct asupra creierului şi generează o stare de relaxare. În plus, induce energie și rezistență organismului. 

Pudra de ceai matcha este obți­nută din frunze tinere, măcinate cu moara de piatră pentru ca produsul final să păstreze cât mai mult din calităţile nutritive şi medicinale ale plantei. Un consum regulat de pudră de ceai matcha, datorită L-teaninei, îmbunătățeşte concentrarea, iar conținutul său de catechine ajută în lupta împotriva cancerului. Este un detoxifiant natural, combate inflamația, oxidarea și îmbătrânirea, susține odihna, metabolismul și arderea grăsimilor, menține o energie constantă cu eliberare treptată, de până la 6 ore, cu 1/3 din cantitatea de cafea etc. Pudra de matcha este bogată în fibre, clorofilă, vitaminele C, A, E, K, complexul de vitamina B, conține un nivel ridicat de fibre die­tetice, seleniu, crom, zinc, mag­neziu etc. Studiile asupra matcha au demonstrat eficienţa sa în protejarea ficatului, susți­nerea sănă­tății inimii, în procesul de slăbire şi în sprijinirea funcțiilor emoțio­nale și cognitive. 

Rețete

Brownies cu ciocolată şi pudră de matcha 

Ingrediente: 2/3 cană făină integrală, 1 lingură de pudră de matcha praf, 1/2 cană de praf de cacao neîndulcit, 3/4 linguriță de sare de mare, 1 linguriță de extract natural de vanilie, 5 ouă, 1 cană și un sfert de zahăr, 350 g de fulgi de ciocolată, 6 linguri de unt organic nesărat, 1 pliculeț de praf de copt. Preparare: Se preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius, se pregătește o tavă de copt cu hârtie de pergament; se amestecă făina, pudra de cacao și sarea într-un castron potrivit. Într-un castron mare se bat ouăle şi zahărul, în care s-a pus şi extract de vanilie, până se omogenizează bine; se adaugă ciocolata topită împreună cu untul şi se amestecă până se omogenizează; se adaugă apoi amestecul de făină și cacao și praful de copt şi, din nou, se amestecă bine; se toarnă aluatul în tavă și se coace aproximativ 35 de minute. Se lasă apoi la răcit şi se pune la frigider. Se taie în porțiile dorite şi se servesc presărate cu pulbere de matcha. 

Smoothie cu matcha şi iaurt

Ingrediente: 1 cană de iaurt grecesc, 1/3 cană de apă rece, 1 linguriță de pudră de matcha, 1 linguriță de extract de vanilie, 1 cub de stevia sau o lingură de miere de albine. Preparare: Într-un vas potrivit, se amestecă apa rece cu pudra de matcha, se adaugă iaurtul, extractul de vanilie și stevia/mierea de albine; se amestecă până devine un smoothie gros, apoi se toarnă într-un pahar și se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Rețete