Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Quiche cu brânză dulce, legume şi aluat cu brânză sărată

Quiche cu brânză dulce, legume şi aluat cu brânză sărată

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 08 Martie 2021

Ingrediente: Pentru blat: 300 g faină; 100 g unt; 100 g brânză sărată; 4 linguri de apă rece. Pentru umplutură: 400 g legume (după preferinţă); 200 g brânză de vaci; Pentru compoziţie: 300 ml smântână dulce; 3 ouă; sare; piper.

Preparare: Blatul: Punem făina într-un bol, adăugăm sare, unt, brânza sfărâmată şi amestecăm până obţinem o textură de pesmet, după care adăugăm 4 linguri de apă rece. Frământăm aluatul, îi dăm formă de bilă, acoperim cu folie alimentară şi îl lăsăm la frigider o jumătate de oră. După ce l-am întins pe un blat uns cu puţin ulei, îl fixăm în tava de copt, îndepărtând surplusul de cocă de pe margini şi lăsăm la rece. Între timp pregătim compoziţia cu smântână şi ouă. Aluatul din tavă se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, se pune hârtie de copt deasupra cu boabe de fasole pentru ca greutatea să-l împiedice să se umfle, şi băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15 minute. Îndepărtăm, apoi, foaia de copt cu boabele de fasole şi mai lăsăm la cuptor 5 minute, la 170 de grade. Umplutura: Sfărâmăm brânza şi o distribuim uniform în tavă, adăugăm legumele şi compoziţia cu ou şi smântână. Coacem la 170 de grade timp de 55 de minute. Se serveşte călduţă sau rece.

Citeşte mai multe despre:   Rețete