Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Remedii naturiste la îndemâna oricui
Din categoria plantelor şi legumelor care fac minuni pentru sănătatea noastră şi care nici nu sunt greu de achiziţionat fac parte, printre altele, şi cartoful sau florile de salcâm. Iată câteva remedii, pe care le puteţi prepara acasă, din fructe şi legume obişnuite:
Varza albă Este un alt remediu naturist uimitor, deoarece conţine vitamina U, care este supranumită şi „factorul antiulceros“. Specialiştii susţin că tratamentul împotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de-a dreptul spectaculos. Acesta constă în prepararea zilnica a unui pahar de suc prin presarea unei verze de mărime medie. După ce a fost preparat, sucul este ţinut la frigider timp de o zi şi abia apoi se bea câte o treime de pahar între mesele principale ale zilei. Cartoful Această legumă ajută, de asemenea, la vindecarea ulcerului duodenal. Se curăţă seara doi cartofi de mărime mijlocie şi se ţin în apă rece până a doua zi dimineaţa, când se dau pe răzătoarea mică. Cartoful ras este pus într-un pahar, care este umplut cu apă, după aceea se strecoară prin tifon. Sucul respectiv se bea înaintea fiecărei mese, timp de două săptămâni. Oţetul de mere Acesta s-a dovedit un tratament nemaipomenit împotriva micozelor. Dimineaţa, la prânz şi seara se ţine degetul în oţet de mere timp de o jumătate de oră, iar peste noapte degetul bolnav este învelit în vată îmbitată cu oţet de mere. Tratamentul cu oţet se repetă aproximativ 3 luni, însă între timp unghia mai trebuie tamponată şi cu o soluţie de alcool iodat. Flori de salcâm O mulţime de ceaiuri de plante pot fi de folos în lupta împotriva gastritei şi ulcerului. Unul dintre aceste ceaiuri este cel obţinut din flori de salcâm. Se toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de flori uscate, se lasă vasul acoperit timp de 15 minute şi apoi se strecoară. Ceaiul trebuie băut după masă, câte două căni pe zi. Frunze de zmeură Ceaiurile din frunze de zmeură ajută la scăderea acidităţii gastrice. Se toarnă o cană de apă clocotită peste 1-2 linguriţe de frunze uscate, apoi vasul este acoperit timp de 10-15 minute. După ce a fost strecurat, se beau două căni pe zi, între mese. Frunze de patlagină Ceaiul din frunze de patlagină exercită o acţiune cicatrizantă şi bacteriostatică. Se toarnă o cană de apă clocotită peste două linguri de frunze proaspete sau uscate, se lasă vasul acoperit timp de 15-20 minute şi apoi se strecoară. Se ia câte o lingură de ceai la 2-3 ore. (sursa: www.topsanatate.ro)