Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Sarmale cu orez în foi de varză
Ingrediente: 250 de grame de orez, un morcov, două cepe, o lingură de pastă de roşii, un litru de borş, o lingură de oţet, sare, piper, pătrunjel şi mărar verde tocat, o varză dulce, facultativ două-trei linguri de ulei.
Mod de peparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei sau se înăbuşă cu puţină apă. Se adaugă orezul spălat şi morcovul dat prin răzătoarea mică. Se toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă. Se mai adaugă pasta de tomate amestecată în două linguri de apă, sarea, piperul. Când fiertura a scăzut şi compoziţia este legată, se trage de pe foc şi se amestecă verdeaţa tocată. Foile de varză se desprind de pe cotor şi se opăresc în apă cu sare şi cu o lingură de oţet. Se lasă la răcit şi se înfăşoară în ele umplutura de sarmale. Se aştern câteva foi de varză pe fundul oalei, apoi se aşază sarmalele. Deasupra se aştern alte foi de varză. Borşul se fierbe separat şi se toarnă în oală. Se completează cu apă caldă pentru ca să fie acoperite. Se lasă la fiert, la foc mic, trei sferturi de oră. Apoi se bagă la cuptor pentru alte două ore.
(Corneliu Ciocan)