Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Sarmale cu orez în foi de varză

Sarmale cu orez în foi de varză

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 08 Decembrie 2011

Ingrediente: 250 de grame de orez, un morcov, două cepe, o lingură de pastă de roşii, un litru de borş, o lingură de oţet, sare, piper, pătrunjel şi mărar verde tocat, o varză dulce, facultativ două-trei linguri de ulei.

Mod de peparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei sau se înăbuşă cu puţină apă. Se adaugă orezul spălat şi morcovul dat prin răzătoarea mică. Se toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă. Se mai adaugă pasta de tomate amestecată în două linguri de apă, sarea, piperul. Când fiertura a scăzut şi compoziţia este legată, se trage de pe foc şi se amestecă verdeaţa tocată. Foile de varză se desprind de pe cotor şi se opăresc în apă cu sare şi cu o lingură de oţet. Se lasă la răcit şi se înfăşoară în ele umplutura de sarmale. Se aştern câteva foi de varză pe fundul oalei, apoi se aşază sarmalele. Deasupra se aştern alte foi de varză. Borşul se fierbe separat şi se toarnă în oală. Se completează cu apă caldă pentru ca să fie acoperite. Se lasă la fiert, la foc mic, trei sferturi de oră. Apoi se bagă la cuptor pentru alte două ore.

(Corneliu Ciocan)

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post  -   Rețete  -   Rețete tradiționale