Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Tocană de peşte

Reţeta de post: Tocană de peşte

Un articol de: Corneliu Ciocan - 03 Decembrie 2011

Ingrediente:

- un kilogram de peşte (biban, roşioară, crap ş.a.),

- trei cepe,

- 100 mililitri de ulei,

- trei linguri de făină,

- 50 de grame de pastă de tomate,

- 100 de mililitri de vin,

- piper,

- usturoi,

- cimbru,

- zeamă de lămâie.

Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, i se taie coada şi aripioarele, se porţionează (se taie în două sau trei bucăţi), se freacă apoi cu sare şi zeamă de lămâie şi se lasă deoparte o oră. Se trec apoi bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei. În acelaşi ulei se va căli uşor ceapa, tăiată solzişori. Se stinge cu pastă de tomate subţiată cu puţină apă. Se adaugă bucăţile de peşte, se sărează după gust, se adaugă piper, cimbru, apă şi vin. Se fierbe trei sferturi de oră la foc mic. Usturoiul se toacă mărunt şi se căleşte separate în puţin ulei. Peste usturoi se adaugă un strop de vin şi se pune în tocană. Se mai lasă la fiert un sfert de oră.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post  -   rețete cu pește