Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Salată orientală

Salată orientală

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Zenaida Gavrilă - 29 Martie 2021

Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 cepe roșii, 1 țelină, 2 ardei roșii kapia sau grași, 300 g măsline, 100-150 ml ulei sau maioneză de post, sare, piper. 

Preparare: Se spală cartofii, se pun într-o oală şi se fierb cu coajă şi cu puțină sare. După ce au fiert, se curăță și se taie cubulețe potrivite ca mărime. Se curăță, apoi, ceapa şi se taie rondele, după care se marinează în oțet cu apă, cu puţin zahăr și sare; se lasă doar un clocot şi se pune la scurs. Țelina se dă pe răzătoarea mare şi se lasă 15 minute în apă cu lămâie. Se storc, apoi, ceapa și țelina, se pun peste cartofii tăiați cubulețe, se adaugă ardeii tăiați, măslinele și uleiul sau maioneza, iar la final se presară sare și piper după gust.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post