Adolescența se termină mai târziu decât credeam, dacă ne raportăm la etapele de dezvoltare a creierului de-a lungul vieții, nu doar la transformările prin care trece întregul organism. Trecerea de la
Salate cu brânză burrata
Brânza burrata este un produs lactat originar din sudul Italiei, proaspăt şi cremos. Are partea exterioară realizată cu mozzarella, care este turnată pentru a forma o sferă goală, deschisă, iar în partea interioară sunt fâșii de mozzarella cu smântână. Aşadar, burrata este umplută cu o cremă proaspătă şi fină, care se varsă atunci când se taie brânza. Burrata este un tip de brânză rafinată, fabricată din lapte de vacă sau de bivoliță şi smântână, care se consumă, de obicei, în stare proaspătă și la temperatura camerei, de aceea este ideală în salate. Spre deosebire de mozzarella, burrata este cremoasă și delicată, cu un gust bogat, ceea ce o face să fie o delicatesă.
Rețete
Salată cu burrata şi dovlecei
Ingrediente: 200 g paste fierte, 100 g fasole verde fiartă, 100 g mazăre fiartă, 2 bucăți burrata, 50 g semințe de pin, 1 dovlecel, 2 linguri de busuioc verde tocat, 7-8 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust.
Preparare: Se pun la prăjit semințele într-o tigaie antiaderentă, apoi se taie dovlecelul felii, care se călesc puțin în ulei de măsline. Într-un castron potrivit, se asamblează salata, se pun pastele, apoi se adaugă rând pe rând celelalte ingrediente; se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline; se amestecă bine, se pune burrata deasupra şi se poate servi.
Salată de ton cu burrata
Ingrediente: 5 ouă fierte, 500 g roșii cherry, 150 g măsline, 3 conserve de ton în ulei de măsline, 1 lingură de busuioc proaspăt tocat, 3 castraveți tocați cuburi, sare și piper după gust, 3 bucăți de burrata.
Preparare: Într-un vas potrivit, se pun ouăle tăiate rondele, măslinele, tonul din conservă, castraveții tocați, roșiile cherry tăiate pe jumătate, se adaugă busuiocul tocat proaspăt; se asezonează cu sare și piper, se garnisește cu burrata și apoi se poate servi.





