Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Sănătate Sfaturi culinare de vară pentru siluetă

Sfaturi culinare de vară pentru siluetă

Data: 08 Aug, 2007

Nici să nu vă gândiţi la înfometare sau tot felul de diete false şi extrem de periculoase pentru sănătatea voastră, în cazul în care doriţi să vă menţineţi corect silueta pe timpul verii. Acestea nu sunt niciodată soluţii pe termen lung pentru a vă menţine la greutatea obţinută. Secretul stă în alegerea alimentelor sănătoase şi cu cât mai puţine calorii posibil. Este mult mai uşor pe perioada verii, deoarece aveţi la îndemână fructele şi legumele care vă oferă o multitudine de posibilităţi de combinare, iar răcoritoarele sunt şi ele sărace în calorii.

Păstraţi portocalele şi merele pentru toamnă şi consumaţi fructe de pădure, pepene, verdeţuri, roşii, castraveţi, mazăre păstăi, sfeclă.

- supele reci: sunt o alegere potrivită pentru zilele caniculare. „Încărcate“ cu legume în diverse combinaţii, vă pot răcori fără să fiţi îngrijoraţi de numărul caloriilor conţinute.

- pepenele verde: conţine foarte multă apă şi este o soluţie excelentă pentru a vă potoli setea. Iar dacă aveţi poftă de ceva dulce, de ce să nu mai mâncaţi o felie de pepene?

- legume la grătar: puteţi apela la ceapă, ardei, morcovi, vinete, sparanghel şi usturoi. Le puteţi asorta cu brânză degresată sau carne de pui la grătar.

- salatele: puteţi alege diverse combinaţii de vitamine şi minerale, fără un surplus de calorii. Adăugaţi la salate puţină brânză degresată şi alegeţi mai degrabă verdeţuri, decât sosurile din comerţ pentru salate.

- băuturile sărace în calorii: băuturile carbogazoase, băuturile cu cafea, ceaiurile îndulcite constituie o atracţie în zilele călduroase, însă gândiţi-vă la caloriile pe care le adaugă. Mai bine optaţi pe lângă apă plată sau minerală, la următoarele cocktailuri simple:

- suc de sfeclă sau portocală - puneţi în blender 1/2 cană iaurt de vanilie sau altă aromă, 340 g de sfeclă sau o portocală şi amestecaţi-le (100 kcal);

- limonadă - apă minerală amestecată cu zeamă de lămâie şi 1/4 cană suc de rodii (35 kcal);

- spriţ cu vin alb - 150 ml vin alb amestecat cu apă minerală şi puţină lămâie, după preferinţă.

- deserturile cu fructe: pentru a vă potoli pofta de dulce, optaţi pentru salatele de fructe. (Sursa: www.topsanatate.ro)