Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Şofranul, un remediu exotic pentru bolile de ficat

Şofranul, un remediu exotic pentru bolile de ficat

Data: 26 Martie 2010

Un studiu realizat de o echipă de cercetători austrieci şi texani, citat de AFP, a demonstrat că şofranul indian (curcuma) ar putea contribui la tratarea bolilor căilor biliare, care duc adeseori la ciroză. Condimentul, cultivat în mai multe ţări din Asia, este un ingredient al curry, amestec de condimente care dă savoare preparatelor culinare indiene. Printre calităţile atribuite curcumei de cercetări anterioare se numără cele antiinflamatorii şi antioxidante, care fac din şofranul indian un aliat în lupta împotriva câtorva boli. Potrivit coordonatorilor studiului, aceste rezultate ar putea oferi "o abordare terapeutică promiţătoare". Studiul a fost publicat în "Gut", unul dintre buletinele editate de Asociaţia Medicală Britanică.