Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Strugurii, un „medicament“ al inimii

Strugurii, un „medicament“ al inimii

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 16 August 2011

Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, strugurii reprezintă soluţia pentru o sănătate de fier, un pahar cu suc de struguri pe zi putând înlocui paharul cu vin roşu recomandat tot zilnic, susţin cercetătorii.

Strugurii, în special cei roşii, conţin resveratrol - un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decât unele vitamine sau decât beta-carotenul, în întărirea organismului şi în lupta împotriva bolilor. Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi până în momentul de faţă. Potrivit statisticilor, resveratrolul este de patru-cinci ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât Vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât Vitamina C.

Resveratrolul se găseşte, printre altele, în vinul roşu, în afine şi în mure. Nu se recomandă îndepărtarea cojii strugurilor, aceasta conţinând cea mai mare cantitate de resveratrol.