Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Strugurii, un „medicament“ al inimii
Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, strugurii reprezintă soluţia pentru o sănătate de fier, un pahar cu suc de struguri pe zi putând înlocui paharul cu vin roşu recomandat tot zilnic, susţin cercetătorii.
Strugurii, în special cei roşii, conţin resveratrol - un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decât unele vitamine sau decât beta-carotenul, în întărirea organismului şi în lupta împotriva bolilor. Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi până în momentul de faţă. Potrivit statisticilor, resveratrolul este de patru-cinci ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât Vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât Vitamina C. Resveratrolul se găseşte, printre altele, în vinul roşu, în afine şi în mure. Nu se recomandă îndepărtarea cojii strugurilor, aceasta conţinând cea mai mare cantitate de resveratrol.