Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Studiu

Studiu

Data: 29 Octombrie 2008

Oamenii de ştiinţă britanici au dezvoltat în laborator roşii purpurii, în dorinţa de a promova o nutriţie mai sănătoasă. Roşiile au fost modificate genetic pentru a include două gene prelevate de la floarea gura-leului, astfel încât acestea să producă un compus numit antocianină, pigmentul purpuriu găsit în fructe precum murele. Studii precedente au arătat că antocianinele oferă protecţie împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare şi a afecţiunilor degenerative, a inflamaţiilor, obezităţii şi diabetului.