Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Supa de pui, leac împotriva răcelii și a virozelor

Supa de pui, leac împotriva răcelii și a virozelor

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 29 Decembrie 2022

Efectul benefic al tradiționalei supe calde de pui, folosită de bunica drept leac împotriva răcelii și virozelor, a fost confirmat știin­țific de Colegiul American al Medicilor Pneumologi. Ingredientele folosite la prepararea supei de pui conțin substanțe cu efect antiinflamator care ar putea atenua simptomele asociate cu infecțiile căilor respiratorii superioare, este concluzia medicilor americani citați de revista Top Sante. Printre aceste substanțe este menționată carnosina, care ajută la creșterea imunității. De asemenea, studii anterioare au demonstrat beneficiile consumului de lichide calde pentru decon­gesti­onarea nasului, ceea ce împiedică virusul să ajungă în căile respiratorii inferioare și suprainfectarea. (I. M.)