Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Teologie și spiritualitate Evanghelia zilei Reţeta de post: Spaghetti cu zarzavat

Reţeta de post: Spaghetti cu zarzavat

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Evanghelia zilei
Un articol de: Corneliu Ciocan - 16 Noiembrie 2011

Chiar dacă nu sunt specifice tradiţiilor româneşti, pastele de origine italiană pot aduce diversitate în meniurile noastre de post. Pentru pregătirea acestui fel de mâncare se aleg pastele care nu conţin ou.

 

Se folosesc 400 de grame de spaghetti, un ardei gras roşu, un ardei gras galben, o vânătă, doi dovlecei, două roşii, două cepe, o jumătate de pahar cu ulei de măsline, sare, piper şi busuioc.

 

 

Se taie vânăta cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă până se elimină zeama amară. Se curăţă ardeii de seminţe şi de nervurile interne, apoi se taie fâşii subţiri. Se rumenesc cepele tăiate lamele subţiri într-o cratiţă cu untdelemn. Se adaugă ardeii şi după 10 minute roşiile curăţate de pieliţe şi tocate, vinetele spălate şi şterse, iar la sfârşit dovleceii tăiaţi rondele. Se potriveşte la gust de sare şi piper. Se continuă fierberea acoperind cratiţa cu un capac şi amestecând des cu o lingură de lemn timp de o jumătate de oră. Se fierb spaghetti "al dente", se strecoară şi se condimentează cu sosul de zarzavat şi frunze de busuioc.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post