Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Alertă în Europa

Alertă în Europa

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Știri
Un articol de: Bogdan Cronţ - 31 Mai 2011

România nu a primit loturi de castraveţi bio din Spania, suspectaţi că ar fi cauzat infectarea cu bacteria E. coli a peste 200 de persoane în Germania şi ar fi provocat decesul a două persoane.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că infectarea cu E. coli din vestul Europei a fost posibilă din cauza faptului că persoanele afectate nu au respectat normele minime de igienă în cazul consumului acestor legume, respectiv spălarea lor sub jet de apă. "Menţionăm că ţara noastră, în cadrul comerţului intracomunitar, nu a primit loturi din acest tip de legumă", a precizat ANSVSA, într-un comunicat. Conducerea ANSVSA a dispus monitorizarea produselor de acest tip din lanţurile de magazine, în special legumele de tip bio, crescute cu îngrăşământ natural, de la care pot apărea infecţiile cu E. coli. "Pentru a lămuri şi mai bine populaţia României, trebuie să spunem că, practic, în acest caz nu este vorba de o problemă propriu-zisă de siguranţă a alimentelor, ci de o problemă în respectarea unor norme minime de igienă. Subliniem că, mai ales în această perioadă, când consumăm multe legume proaspete, trebuie să le spălăm sub jet de apă înainte de a le consuma şi trebuie să ne spălăm pe mâini, mai ales în cazul copiilor, bătrânilor şi persoanele bolnave, cu imunitatea mai scăzută, asupra cărora bacteria Escherichia coli poate produce forme grave de boală!", a declarat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş-Cheţan.

La finele săptămânii trecute, Comisia Europeană a notificat cele 27 de state membre cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E. coli, după ce Germania şi, într-o măsură mai mică, alte patru state membre, au fost afectate de aceasta. Autorităţile germane au precizat că una dintre sursele contaminării sunt castraveţii importaţi din două provincii spaniole - Almeria şi Malaga. Izbucnirea E. coli, boală caracterizată de simptome de enterocolită acută, a dus deja la decesul a două persoane, dintr-un total de 214 cazuri înregistrate în Germania. Alte 10 cazuri s-au înregistrat în Suedia, patru în Danemarca, trei în Marea Britanie şi unul în Olanda.