Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Cum să gătim chinezeşte în România

Cum să gătim chinezeşte în România

Data: 25 Septembrie 2011

La sfârşitul săptămânii trecute, regizorul Radu Băieşu a lansat la Bucureşti volumul "Bucătăria chineză pe înţelesul românului", o carte în care explică tehnicile de gătit ale chinezilor şi modul în care românii pot să folosească sau să înlocuiască ingredientele specifice bucătăriei chinezeşti. "Această carte nu este o traducere, este rezultatul experienţei mele nemijlocite în care am exersat reţetele chinezeşti pe care le-am învăţat în ani şi ani. Am lucrat mai mult de zece ani la acest volum, încercând să explic românilor mai ales tehnicile de gătit ale chinezilor, filosofia lor despre mâncare şi felul în care pot să găsească şi chiar să înlocuiască ingredientele specifice ca să obţină o mâncare cu care să-şi uimească invitaţii", a declarat Radu Băieşu.

Autorul a mai spus că românilor le va fi uşor să înţeleagă reţetele "povestite" în carte fiindcă "românii sunt inventivi şi ştiu cum să dozeze ingredientele".

Cartea "Bucătăria chineză pe înţelesul românului", apărută la Editura Semne, conţine, în 146 de pagini, pe lângă reţete pentru aperitive, supe, salate, pescărie sau feluri principale, şi instrucţiuni pentru folosirea ustensilelor, metode de lucru, tehnici de preparare, condimente şi ingrediente, reţete medicinale, dar şi reţete cu influenţe chinezeşti ale altor popoare. De asemenea, pot fi găsite deserturi sau băuturi pe care le consumă chinezii.