Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Expoziţie cu produse de post la Colegiul „Ana Aslan“

Expoziţie cu produse de post la Colegiul „Ana Aslan“

Data: 16 Martie 2011

Vineri, 11 martie, la Colegiul Naţional "Ana Aslan" din Timişoara a avut loc o expoziţie cu bucate de post pregătite de elevii colegiului, sub îndrumarea profesoarei de religie Lavinia Bloju.

Expoziţia a reprezentat o reuşită atât pentru organizatori, clasa a X-a B, cât mai ales pentru colegii şi profesorii lor, care s-au bucurat de gustoasele bucate, pregătite cu multă dăruire şi atenţie de elevii-bucătari.

Iniţiativa organizării unei astfel de expoziţii inedite pentru şcolile timişene îi revine profesoarei Lavinia Bloju, care, de

altfel, organizează numeroase activităţi cu tinerii în cursul anului şcolar.

"Ideea de a organiza o astfel de expoziţie mi-a venit de la faptul că ora de religie, fiind ultima oră în orar, de la ora 13:00 la 14:00, elevii mergeau să-şi cumpere diverse produse fast-food, care au într-adevăr un gust îmbietor, dar nu sunt foarte sănătoase. Iar când i-am sfătuit să mănânce mai sănătos, să ţină post, elevii spuneau că este foarte greu să posteşti în ziua de astăzi, fiindcă nu există o gamă largă de produse de post şi, în plus, nici nu sunt foarte bune la gust. Eu am încercat să le dovedesc contrariul, şi anume că se poate ţine post destul de uşor, doar cu puţină voinţă, şi că mâncarea de post, pe lângă faptul că este sănătoasă, este şi deosebit de gustoasă", a precizat Lavinia Bloju.

Gheorghe Jula, directorul Colegiului Naţional "Ana Aslan" din Timişoara, a declarat că "este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva" în această instituţie de învăţământ. "Am fost plăcut surprinşi de această acţiune a elevilor noştri, care

s-au gândit să ofere pentru ei şi pentru noi, profesorii, o alternativă de hrană sănătoasă şi bună la gust care, în acelaşi timp, să respecte şi prescripţiile Bisericii Ortodoxe referitoare la post. Am servit din aceste frumoase bucate şi am constatat că sunt deosebite, ceea ce arată că există soluţii şi pentru mâncare de post, deşi, după părerea mea, postul nu trebuie să însemne neapărat găsirea unei căi uşoare, ci postul trebuie să însemne până la urmă o jertfă", a adăugat acesta. (George Giurgiu )