De sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, săvârșind
Un monument pentru eroii aerului la Pârscov, Buzău
În ajunul Zilei Aviaţiei Române, pe 17 iulie, în centrul localităţii Pârscov din judeţul Buzău a fost inaugurat un impunător monument închinat eroilor aerului din Buzău, care au luptat în cele două războaie mondiale. Aceasta este zona în care întorceau atât escadrilele româneşti, cât şi cele inamice, venite să bombardeze rafinăriile din Ploieşti. De menţionat că şi Ion Voiculescu (1916-1973), fiul cel mic al cunoscutului medic şi scriitor pârscovean Vasile Voiculescu, a fost pilot militar pe frontul de est.
Dezvelirea monumentului s-a desfăşurat în cadrul unei ceremonii militare organizate impecabil, la care au luat parte sute de locuitori din Pârscov şi din împrejurimi. Slujitorii Sfintelor Altare din cele cinci parohii pârscovene au săvârşit o slujbă de binecuvântare, dând consistenţă creştină acestui eveniment.
Revista locală „Întrezăriri”, publicaţie de cultură şi spiritualitate creştină care promovează restaurarea monumentelor şi integrarea lor în circuitul turistic, a pledat pentru ridicarea la Pârscov a acestui monument semnificativ, lucru care l-a bucurat pe istoricul militar Marius-Adrian Nicoară, pârscovean, comandantul Centrului de Instruire pentru Forţele Aeriene de la Ziliştea-Boboc. Proiectul, realizat în numai trei săptămâni de vicepreşedintele Consiliului local, Daniel Mihai, şi de echipa de constructori a Primăriei Pârscov, se integrează în manifestările dedicate împlinirii a 500 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Vulturul, simbolul aripilor româneşti şi al „cruciaţilor cerului”, instalat pe un soclu înalt de 4 metri, aflat în vecinătatea unei troiţe, semn al credinţei noastre creştine, pare că îşi ia zborul spre râul care dă numele judeţului Buzău. (Prof. Gheorghe Postelnicu)