Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Vişinele, un scut antioxidant

Vişinele, un scut antioxidant

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Știri
Data: 15 Aprilie 2011

Studiile recente a trei echipe de cercetători au pus în evidenţă beneficiile consumului de vişine. Cele trei echipe de cercetători s-au ocupat de cantitatea de antioxidanţi prezentă în vişine şi de beneficiile lor antiinflamatoare. Într-unul dintre studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că 236 ml de suc de vişine băuţi zilnic, timp de o lună, duc la reducerea inflamaţiilor la adulţii supraponderali sau obezi. Cercetătorii au mai ajuns la concluzia că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare. Al treilea studiu susţine că un consum de 28 g de vişine uscate pe zi este benefic pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă susţin că beneficiile asupra inimii se datorează antocianelor, pigmenţi care dau culoarea vie a vişinelor. Ele se mai găsesc în afine, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii şi împotriva diabetului, ca şi în mure şi vinete. (Otilia Bălinişteanu)