„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
O carte despre schimbare, simplitate și sănătate lansată la Timișoara
Miercuri, 14 februarie, la Librăria Cărturești, de pe strada Mercy din Timișoara a avut loc relansarea volumelor „Dietetica”, într-o ediție revizuită și îmbunătățită a Laviniei Melania Bratu, doctor, biolog, psiholog şi consilier de nutriție.
Lucrarea „Dietetica, o nouă filozofie de viață”, cuprinde volumele „Despre schimbare, simplitate și sănătate” și „Hrană pentru minte, suflet și viață”.
La eveniment au participat clerici din Arhiepiscopia Timișoarei, reprezentanți ai mediului universitar timișorean, medici, nutriționiști, ziariști și alte persoane interesate de un stil de viață sănătos. Lucrarea a fost prezentată de prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prorector la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. „Cartea este o nouă filozofie de viață, psihologică și una spirituală, ce integrează ființa umană în toată complexitatea sa și o conectează cu Dumnezeu; o carte care nu vorbește despre hrana trupului, în principal, ci mai mult despre hrana pentru minte, suflet și viață”, a spus prof. univ. dr. Dorel Săndesc.
Lucrarea evidențiază aspectele importante ale postului, rolul alimentelor și calitatea acestora pentru minte, trup și suflet. Autoarea este o creștină practicantă, responsabilă și atentă la ceea ce reprezintă alimentația pentru viața duhovnicească autentică.
„Este vorba despre schimbarea pe care am trăit-o, odată ce m-am apropiat de Dumnezeu, căutând acea iubire, pentru că toată viața căutăm, într-un fel sau altul, relația de iubire cu noi și cu Dumnezeu. În momentul în care îți schimbi modul în care te hrănești, se schimbă și modul de gândire, echilibrul emoțional și nivelul de conștiință”, a precizat dr. Lavinia Melania Bratu.
Lucrarea „Dietetica” este o apariție salutară, acum la începutul Postului Paștilor, pentru că ne arată cum să ne găsim echilibrul din punct de vedere nutrițional, ce alimente sănătoase să învățăm să consumăm, ce înseamnă schimbarea și cum o resimțim la nivelul nostru lăuntric. Această ultimă ediție a apărut anul acesta la Editura Eurostampa din Timișoara.