„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Seară duhovnicească la Mănăstirea Partoș
În Duminica a 4-a a Postului Sfintelor Paști, la vremea Vecerniei, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru credincioșii comunității duhovnicești de la Mănăstirea Partoș. Pe lângă creștinii din satul Partoș au participat numeroși credincioși din Banloc, Deta și Timișoara, veniți la Mănăstirea Sfântului Iosif pentru a primi binecuvântare și mângâiere de la sfântul ocrotitor al Banatului. Corul parohiei comunei Șag, care a sosit la Mănăstirea Sfântului Iosif de la Partoş, însoțit de preotul paroh Florin Baran și primarul localității Șag, Flavius Roșu, a cântat la slujba Vecerniei.
Din soborul de slujitori au făcut parte arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, părintele Marius Florescu, redactor al revistei „Învierea” a Arhiepiscopiei Timișoarei, care a și rostit cuvântul de învățătură, evidențiind necesitatea imitării lucrării de milostenie, reprezentată prin Pilda Samarineanului milostiv, din cea dintâi Evanghelie citită la Taina Sfântului Maslu. De asemenea, pe lângă părintele stareț, ieromonahul Varlaam Almăjanu, au participat și preotul Ionuț Petru Scripciuc de la Parohia Landsberg din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, preotul Marcel Nicolae Moclinda de la Parohia Șipet și diaconul Ioan Csudor de la Parohia Partoș. Credința, compasiunea și filantropia au fost virtuțile care au însuflețit inimile credincioșilor prezenți la seara duhovnicească de la Mănăstirea Partoș, confirmând și continuând lucrarea de zidire sufletească statornicită de ani buni prin activitarea ieromonahului Varlaam Almăjanu în Casa Sfântului Iosif de la Partoș. (Arhim. Simeon Stana)