„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Seară duhovnicească la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș
A doua săptămână din Postul Mare a fost una mai specială pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș, deoarece au avut parte de rugăciune mai intensă, în fiecare seară fiind săvârșite sfintele slujbe rânduite, iar preoții invitați le-au împărtășit cuvinte cu folos duhovnicesc. Miercuri, 23 martie, credincioșii s-au bucurat să îl aibă în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Liturghia Darurilor înainte sfințite. Foarte mulți credincioși care au ajunat și s-au pregătit pentru Taina Sfintei Împărtășanii, la momentul potrivit au primit Trupul și Sângele lui Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. După sfânta slujbă, un grup de tineri a susținut un concert de pricesne și poezii religioase, coordonați de părintele paroh Laurențiu Iacob și de colaboratorii parohiei în formarea spirituală a copiilor. La final, Preasfințitul Lucian le-a oferit tuturor copiilor și tinerilor mici daruri.
„Este o biserică aflată în construcție, dar care desfășoară o lucrare foarte frumoasă cu tineretul. Nu doar în acest an închinat educației religioase a tineretului creștin ortodox, ci de multă vreme părintele paroh, împreună cu toți ostenitorii sfântului locaș, s-au străduit să-i atragă pe tineri, să-i determine și să-i motiveze să rămână cât mai aproape de sfânta biserică, ca să desfășoare cât mai multe activități culturale și artistice. Vedem cum biserica vie din sufletul credincioșilor crește pe zi ce trece în această zonă a Caransebeșului, dar și lucrarea Martei sporește, în sensul că și lucrările la finalizarea locașului de cult sunt în plină desfășurare. Îi felicităm pe părintele paroh și pe părintele ctitor, dar și pe obștea duhovnicească și lucrătoare, care au știut de multă vreme să lucreze cu tinerii și să-i formeze din punct de vedere spiritual, determinându-i să ducă o viață cu adevărat în Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.