„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Seară duhovnicească pentru turiştii străini la Milcoveni, judeţul Caraş-Severin
În săptămâna cinstirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mai mulţi tineri din diferite ţări au vizitat biserica parohială din Milcoveni, unde au ascultat un cuvânt de învăţătură. Tinerii participă la tabăra de vară din Milcoveni, unde descoperă lucruri noi despre România prin proiectul cu tema „Unemployment”.
Coordonatorul proiectului şi translatorul grupului, Claudiu Pamfil de la Asociaţia Nevo Parudimos, a declarat: „28 de tineri din șase ţări: Turcia, Franţa, Italia, Ungaria, Bulgaria şi România, petrec șapte zile în Milcoveni pentru a afla detalii despre rata de șomaj din această zonă, unde îşi pot desfăşura activitatea oamenii din mediul rural, ce înseamnă să locuieşti aici şi cum ai putea să îţi găseşti un loc de muncă. S-au vizitat instituții, Primăria, școala, Poliţia, firma SC Bardow Holding - Berlişte, dorind în mod expres să vizităm biserica acestui sat, pentru a afla detalii despre activitatea unui preot şi despre slujbele oficiate în satul acesta”.
În conferinţa organizată, părintele paroh Adrian Nacu a dat citire pisaniei bisericii, arătând când a fost construită, pictată, de cine a fost pictată şi sfinţită, când a fost restaurată pictura bisericii şi cine a târnosit-o. De asemenea, s-au evidenţiat câteva dintre aspectele slujirii unui preot la Sfântul Altar, locul cel mai sfânt al unei biserici, şi ce înseamnă Sfânta Liturghie, care reprezintă esenţa vieţii creştine a unui credincios. La final, tinerii au pus întrebări în legătură cu alte taine şi ierurgii oficiate în cultul creștin ortodox. Totodată, părintele Adrian a explicat Taina Sfântului Botez, a Euharistiei şi ritualul înmormântării.
De menționat este faptul că în localitatea Milcoveni, în vechea clădire a cazarmei, se desfăşoară activităţi cu tineri de peste hotare, organizându-se diferite proiecte. Tinerii care vin manifestă interes să descopere lucruri noi cu privire la credinţa ortodoxă şi viaţa oamenilor ortodocşi din satele rurale.