„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Tabăra de vară „Sfântul Apostol Andrei”
Zilele trecute, a 6-a ediție a taberei creștine „Sfântul Apostol Andrei” a ajuns la final. La fel ca în anii precedenți, aceasta se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, activitățile recreativ-educative fiind organizate și susținute prin strădania părintelui Traian Birăescu de la Parohia Lugoj-Dealul Viilor. Încă de la prima ediție, tabăra de vară de la „bisericuța din deal”, cum e cunoscută de lugojeni, s-a bucurat de un număr considerabil de participanți. De la an la an, aceasta s-a dezvoltat atât în privința numărului celor înscriși, cât și prin faptul că a încercat să aducă în atenția copiilor activități mereu noi. Motivul care a determinat începerea acestui demers a fost intenția părintelui Traian Birăescu de a răsplăti bunăvoința părinților credincioși ai parohiei care au contribuit la construcția, înfrumusețarea și întreținerea locașului de cult. Cu alte cuvinte, cea care a pus la cale această lucrare este dragostea creștinească, dragostea lui Hristos. Concomitent cu înălțarea bisericii de zid a acestei parohii, s-a încercat și edificarea duhovnicească a păstoriților, plecând de la cele mai tinere vlăstare ale ei. Totuşi, copiii participanți la tabere sunt veniți din toate colțurile orașului și chiar din localitățile învecinate, nu doar din frumoasa parohie de pe colina Lugojului. Anul acesta, ca o încununare a strădaniilor depuse pentru construcția bisericii (lucrările de zidire a acesteia, precum și pictura fiind finalizate) se adaugă împărtășirea celor peste 130 de copii și tineri participanți. Astfel se arată că această tabără îl are în centru pe Domnul nostru Iisus Hristos, Care Se împărtășește credincioșilor prin Sfintele Taine și Care i-a adunat pe acești copii în jurul bisericii Lui. Ca element de noutate, anul acesta copiii au deprins meșteșugul pirogravurii. De asemenea, tinerii s-au bucurat și de pelerinajul la mănăstirile Românești, Luncani și Fârdea. Pelerinajul de la sfârșitul taberei a fost nelipsit în toate edițiile ei, însă s-a încercat modificarea an de an a traseului.
„Nădăjduim ca această tabără să rămână scrisă în sufletele tinerilor participanți ca o experiență demnă de amintire şi care, pe parcursul timpului, va aduce roade duhovnicești cuantificate în dragostea față de Dumnezeu și față de Biserică”, a spus părintele Traian Birăescu.