„În vremea aceea a auzit Irod tetrarhul toate cele făcute de Iisus și era nedumerit, că se zicea de către unii că Ioan s-a sculat din morți; iar de unii, că Ilie s-a arătat, iar de alții, că un proroc dintre cei vechi a înviat. Iar Irod a zis: Lui Ioan eu i-am tăiat capul. Cine este, dar, Acesta despre care aud asemenea lucruri? Și căuta să-L vadă. Și, întorcându-se, apostolii I-au spus lui Iisus toate câte au făcut. Atunci, luându-i cu Sine, S-a dus de o parte într-un loc pustiu, aproape de cetatea numită Betsaida. Iar mulțimile, aflând, au mers după El, și El, primindu-le, le vorbea despre Împărăția lui Dumnezeu, iar pe cei care aveau trebuință de vindecare, îi făcea sănătoși.”
Concert la Brașov pentru susținerea construirii Catedralei Naționale
În Sala „Patria” din Brașov a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie, un concert pentru susținerea construirii Catedralei Mântuirii Neamului. Concertul a fost organizat de mai multe instituții brașovene: Primăria Brașov, Inspectoratul Școlar General Brașov, Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov și Protopopiatul Brașov.
La concert a fost prezent Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, mai mulți preoți de la bisericile brașovene, alături de oficialități din oraș, amintind aici pe inspectorul școlar general, prof. Ariana Oana Bucur.
La începutul evenimentului IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit și i-a felicitat pe toți cei implicați în acest eveniment de susținere a celui mai important proiect național din România modernă: „Vă binecuvântăm pe toți care ați binevoit să trăim împreună câteva momente atât de necesare nouă, momente de spiritualitate, momente de suflet care ne fac pe noi să uităm pentru o clipă de toate supărările, conflictele și neînțelegerile care ne sunt o povară. Îi binecuvântăm pe acești oameni care sunt într-o școală de vocație, pentru că sunt personalități care trudesc într-un mediu vocațional. Profesorii de la Liceul de Muzică din Brașov, dar și copiii care sunt formați acum continuă această vocație spirituală care încununează cultura noastră”.
Pe scena Sălii „Patria” din Brașov au urcat elevi, foști elevi și profesori ai Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, orchestra de folclor „Rapsodia” a liceului brașovean, cvintetul „Anatoly”, orchestra „Plaiuri Transilvane”, precum și alte ansambluri și interpreți în calitate de invitați speciali. Toți cei prezenți în sală au avut posibilitatea, la final, să contribuie la susținerea financiară a construirii Catedralei Mântuirii Neamului, un locaș de cult reprezentativ pentru toți românii. Toți cei care au urcat pe scenă au primit diplome din partea organizatorilor.