„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Excursie la Sibiu pentru copiii ocrotiți în Centrul de zi din Baia de Arieș, Alba
Copiii de la Centrul de Zi „Sfânta Varvara” din Baia de Arieș, județul Alba, s-au aflat zilele trecute într-o excursie la Sibiu. Beneficiari ai acestui centru de zi sunt 25 de copii din Baia de Arieș care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar. Aceştia beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor, consiliere socială, psihologică și pastorală, dar şi de servicii educative și de socializare.
Cei 25 de beneficiari ai centrului social de zi au vizitat Cetatea Sibiului unde au aflat informații despre fortificaţia vechiului burg și Grădina Zoologică, unde au admirat cele peste 260 de animale și păsări. Copiii au fost însoțiți de asistentul social al centrului de zi, Roxana Adam, și s-au aflat sub supravegherea atentă a altor cinci însoțitori de grup.
Centrul de zi „Sfânta Varvara” din Baia de Arieș a fost înființat în anul 2015, cu scopul de a răspunde nevoii de educaţie continuă a copiilor care provin din familii cu o situaţie socio-materială precară din orașul Baia de Arieș, dar şi de a preveni abandonul şcolar. Beneficiari ai acestui centru de zi sunt 25 de copii din Baia de Arieș care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar. Aceştia beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor, consiliere socială, psihologică și pastorală, dar şi de servicii educative și de socializare. De asemenea, copiii sunt orientaţi şcolar de către psiholog pentru a-şi alege o profesie, ţinând cont de performanţa şcolară şi capacitatea lor de a învăţa. Copiii au vârste cuprinse între 7 şi 13 ani sunt din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a, iar atunci când au fost admişi în centrul de zi aveau rezultate școlare scăzute, fiind în risc de eşec sau abandon şcolar. Lunar copiii beneficiari primesc rechizitele necesare pentru şcoală, iar împreună cu familiile lor beneficiază şi de consiliere psihologică.
Acest centru funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Consiliul Local Baia de Arieș, Parohia Ortodoxă Baia de Arieș, Grup Şcolar „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş și Poliţia Oraşului Baia de Arieş, fiind coordonat de părintele Ștefan Cordea, paroh al Parohiei Ortodoxe Baia de Arieș, conform unui comunicat al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia.