„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Liturghia Darurilor înainte Sfinţite la Mesteacăn, Protopopiatul Oaş
Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat vineri, 16 martie, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite în Parohia Mesteacăn, Protopopiatul Oaş, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. După Sfânta Liturghie, PS Episcop Iustin a binecuvântat casa parohială şi familia preotului paroh.
PS Episcop Iustin a fost înconjurat de un sobor din care au făcut parte Marcel Malanca, protopopul de Oaş, pr. Gabriel Groza, directorul Liceului Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, Marius Dragoş, parohul din Halmeu, Viorel Grec, parohul din Mesteacăn, diaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de teologi sătmăreni.
Pentru credincioşii care s-au rugat la Sfânta Liturghie, PS Episcop Iustin a rostit un cuvânt de învăţătură despre post şi rugăciune, dreapta credinţă şi statornicie: „Este unică Ortodoxia. Este unică rânduiala Bisericii noastre. Este sfântă şi mântuitoare, şi cei ce ne-am născut în Biserică şi suntem în Biserică să-I mulţumim lui Dumnezeu cu recunoştinţă pentru tot ce ne-a dăruit Hristos de 2000 de ani prin Biserica lui şi prin sfinţi, prin slujitori, prin episcopi, preoţi, diaconi, prin monahii din mănăstiri. Pentru tot ce ne-a dăruit Dumnezeu trebuie să-I mulţumim. Şi apoi să fim fericiţi că ne-a dăruit statornicie şi n-am plecat ca şi copiii care fug de la părinţi”.
După încheierea Sfintei Liturghii, parohul Viorel Grec a dăruit ierarhului o icoană cu Răstignirea Mântuitorului, pentru Muzeul Episcopiei. Apoi, PS Episcop Iustin a binecuvântat casa parohială şi familia preotului paroh.
Satul Mesteacăn din comuna Halmeu, judeţul Satu Mare, este una din comunităţile întemeiate după Primul Război Mondial, prin mutarea locuitorilor din Maramureş. Numele satului vine de la pădurea de mesteceni existenţi pe locul unde a fost aşezat satul. Biserica a fost construită în anul 1970 din contribuţia credincioşilor. Locaşul de cult cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost târnosit în anul 1997 de către Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.