„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Proiect de istorie a gastronomiei la Muzeul Brukenthal
În perioada mai – august 2018, la Muzeul Brukenthal se desfășoară proiectul „Bucătăria la curtea princiară a Transilvaniei în secolul XVI”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Muzeul Național Brukenthal, în susținerea direcției strategiilor de dezvoltare durabilă ale Județului Sibiu, pentru recunoașterea alimentației și gastronomiei la nivelul politicilor locale și regionale, parte a proiectului Sibiu 2019 – Regiune Gastronomică Europeană. „Pentru vara 2018, Muzeul Național Brukenthal vă invită să experimentați atmosfera medievală în cadrul oferit de Muzeul de Istorie Casa Altemberger, unul dintre cele mai impresionante ansambluri de arhitectură gotică civilă din România: muzică, o prezentare culinară, lansarea unei culegeri de rețete culinare folosite la curtea principelui Transilvaniei în sec. XVI și o expoziție foto-documentară ilustrând vase de bucătărie și tacâmuri folosite la trecerea dintre medieval și modern”, conform Muzeului Brukenthal.