„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Reuniune internaţională tema educaţiei copiilor cu dizabilităţi şi integrarea acestora în comunitate, la Cluj-Napoca
Consiliul Judeţean Cluj a fost joi, 17 noiembrie, gazda unei delegaţii internaţionale formate din profesori care activează atât în ţară, cât şi în străinătate, în cadrul unor unităţi de învăţământ care se adresează copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Astfel, în prezenţa mai multor persoane cu funcţii de conducere din cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, un număr de 13 specialişti proveniţi din patru şcoli de peste hotare - Ceip Montero de Espinosa (Spania), Associazione Culturale ,,AccordiAbili” (Italia), Zespol Szkol Specjalnych Nr. 8 (Polonia) şi Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Ve Sanat Merkezi (Turcia), au iniţiat şi realizat un schimb de informaţii şi experienţe cu privire la optimizarea sistemului educaţional al copiilor cu dizabilităţi şi eficientizarea integrării acestora în comunitate.
Întrevederea a fost preilejuită de organizarea, în perioada 15 – 19 noiembrie, a primei reuniuni transnaţionale a Proiectului Erasmus+ „Bridging Differences through Music”, eveniment coordonat de către Ceip Montero de Espinosa din Spania, instituţie parteneră a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, unitate de învăţământ special aflată sub autoritatea forului administrativ judeţean.
În acest context, grupul ţintă al proiectului este constituit din 13 profesori şi 12 elevi români, care participă la activităţi transnaţionale de formare, predare şi învăţare. În categoria beneficiarilor indirecţi se încadrează nu mai puţin de 1.000 de persoane - elevi, profesori din şcoli speciale şi şcoli de masă, părinţi ai elevilor, precum şi alte persoane din cadrul comunităţii. Proiectul are drept scop încurajarea cooperării între elevii cu/fără deficienţe în dezvoltarea unor activităţi muzicale de valorizare a tradiţiilor naţionale (ritmuri, cântece şi dansuri tradiţionale), de improvizaţie şi compoziţie muzicală, având ca teme centrale iubirea şi pacea, conform comunicatului transmis de Consiliul Judeţean Cluj.