„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Sărbătoare în parohia clujeană Sânnicoara
Comunitatea din parohia clujeană Sânnicoara a sărbătorit sâmbătă, 2 septembrie, la o zi după începutul noului an bisericesc. Sătenii, împreună cu parohul Luca Viorel, au sărbătorit anticipat hramul Bisericii, „Nașterea Maicii Domnului”, prilej cu care l-au primit în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a oficiat Sfânta Liturghie. La începutul lunii septembrie se împlinesc 90 de ani de la sfințirea vechii biserici, 20 de ani de la sfințirea noului locaș de cult și 40 de ani de slujire a părintelui Luca Viorel. În cadrul cuvântului de învățătură IPS Mitropolit Andrei a vorbit despre semnificațiile teologice ale noului an bisericesc, ce a început pe 1 septembrie.
La sărbătoarea localității Sânnicoara a fost prezent și protopopul de Cluj I, Dan Hognogi care l-a felicitat la finalul slujbei pe părintele Luca Viorel pentru întreaga activitate desfășurată în cei 40 de ani de slujire. Părintele Luca Viorel a mărturisit că cea mai importantă și cea mai grea lucrare a sa a fost cea de zidire sufletească a credincioșilor, lucrare care continuă.
La finalul slujbei IPS Părinte Mitropolit a oferit pr. Luca Viorel, pentru întreaga sa activitate, distincția „Crucea Arhiepiscopală”, iar primcoratorului Octavian Momeu i-a fost oferită distincția „Crucea Transilvană”. A fost oficiată, apoi, o slujbă de parastas pentru preoții și credincioșii din parohie ce au trecut la cele veșnice. După Liturghie, sătenii din Sânnicoară au participat la întâlnirea fiilor satului, la ediția de anul acesta fiind aniversați 655 de ani de la prima atestare documentară a localității, conform Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.