„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Slujbă de pomenire pentru făuritorii Marii Uniri, în Catedrala Încoronării
Luni, 15 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat, în Catedrala Încoronării, slujba Parastasului pentru toți făuritorii Marii Uniri: Regii României întregite, arhiereii prezenți la evenimentul Marii Uniri de la Alba Iulia, vicarii și protopopii români ardeleni, membrii Consiliului Național Român Central și ai Consiliului Dirigent, membrii Marelui Sfat și cei 1.228 de delegați la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918. Ceremonia a avut loc cu prilejul împlinirii a 96 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, eveniment care a avut loc la data de 15 octombrie 1922 în Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, numită și a Încoronării sau a Reîntregirii.
În cuvântul adresat celor prezenți, IPS Arhiepiscop Irineu a reliefat importanța evenimentului Încoronării primilor Suverani ai României întregite, petrecut în urmă cu 96 de ani în vechea Cetate a Bălgradului. De asemenea, ierarhul a subliniat că „fiecare dintre noi suntem chemați să cultivăm spiritul de jertfă și al comuniunii frățești, fără de care nimic frumos și trainic nu poate fi realizat”.
Evenimentul a fost organizat de către „Mișcarea pentru Regat și Coroană”, asociație constituită cu scopul de a susține statalitatea românească modernă. Această asociație are un statut independent din punct de vedere politic, militând pentru restabilirea adevărului istoric și moral al poporului român, asumându-și, prin cunoaștere și respect, afirmarea valorilor proprii națiunii noastre. Cu prilejul slujbei de pomenire oficiate în Catedrala Încoronării, au fost prezenți numeroși membri ai asociației „Mișcarea pentru Regat și Coroană”, dintre care Marilena Rotaru, președintele organizației, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.