Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială A fost recunoscută profesia de enolog

A fost recunoscută profesia de enolog

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 12 Feb 2025

Ministerul Muncii a introdus ocupaţia de enolog în Clasificarea Ocupaţiilor din România, solicitată de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR). Potrivit ADAR, decizia de recunoaștere a specialiştilor care ghidează producţia vinurilor marchează „un moment istoric pentru industria vinului din România”, prin care ţara noastră se aliniază la practicile internaţionale. Până acum, enologii erau încadraţi ca ingineri horticoli sau ingineri din industria alimentară.

Conform fişei descriptive depuse de ADAR, enologul este specialistul care supraveghează procesul de producere a vinului, de la recoltarea strugurilor până la îmbuteliere. (C. Z.)

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Muncii