Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
A scăzut producţia de carne
Producţia de carne a României a scăzut la toate speciile de animale (ovine, caprine, porcine şi bovine) în luna martie 2019, faţă de perioada similară a anului trecut, dar a crescut la păsări, potrivit datelor INS. Astfel, în luna martie 2019, producţia de carne de bovine a fost de 5.903 tone, în scădere cu 18,7% faţă de martie 2018 (7.267 tone) şi cu 20,9% faţă de luna anterioară (7.465 tone), respectiv februarie 2019. Producţia de carne de porc obţinută în luna martie a depăşit 30.644 tone, mai mult cu 2,3% faţă de luna precedentă, când s-au realizat 29.957 tone carcasă, dar mai puţin cu 16,6%, faţă de martie 2018 (36.743 tone).