Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Acord româno-italian în sectorul lactatelor
Un acord de cooperare româno-italian în domeniul industriei laptelui a fost semnat marţi, 23 februarie, în cadrul Forumului Industriei Bunurilor de Larg Consum, desfăşurat la Bucureşti. Acordul vizează o revitalizare substanţială a sectorului autohton al productiei şi distribuţiei laptelui pe plan naţional, utilizând experienţa Uniunii Europene în domeniu şi oportunitatea fondurilor europene. Cei doi parteneri sunt Consorzio Latte Pecorino Romano - Italia (Consorţiul de producere şi distribuire a laptelui de oaie şi de capră) şi ANCA - Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă din România. Acest acord va conduce la formarea în România a unui consorţiu de stimulare a dezvoltării sectorului de creştere şi exploatare a ovinelor şi caprinelor.