Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Carnea de miel conţine multe calorii şi colesterol

Carnea de miel conţine multe calorii şi colesterol

Data: 11 Aprilie 2012

Carnea de miel are o valoare calorică ridicată şi un conţinut mare de colesterol, iar medicii recomandă să fie consumată împreună cu cât mai multe legume. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pârcioagă, susţine că mieii sacrificaţi în perioada Paştelui trebuie să aibă o greutate cuprinsă între 10 şi 14 kilograme. "Carnea mieilor cu greutate mai mică de 10 kilograme sau cu vârsta sub 9 săptămâni poate produce probleme legate de conţinutul ridicat de colagen, ce o face dificil de digerat, iar în caz de consum excesiv se poate declanşa atac de gută sau pot apărea afecţiuni gastro-intestinale şi hepato-renale la persoanele predispuse", se arată într-un comunicat al DSP Bihor. Nu în ultimul rând, carnea de miel conţine multe lipide ce îi pot afecta în special pe cei cu boli cardiovasculare sau cu risc de colici biliare, pancreatită, iar conţinutul crescut de proteine poate determina alergii.