Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Carnea din import domină piața românească

Carnea din import domină piața românească

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 03 Dec, 2021

Producătorii de carne de porc preconizează că 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care fermele continuă să înregistreze pierderi din cauza pestei porcine, dar şi a vânzărilor „la negru” a micilor crescători. „Piaţa cărnii de porc este tipică apropierii sărbătorilor. Este piaţa noastră, a fermelor care sunt autorizate sanitar-veterinar şi care ne vindem animalele în viu către abatoare şi cealaltă piaţă, a micului crescător, care are contact direct cu cumpărătorul. Noi nu reuşim să vindem către abatoare cu mai mult de 6 lei/kg în viu, iar pe piaţa cealaltă kilogramul este dublu sau aproape triplu”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoşi. (C. Z.)