Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Carnea din import domină piața românească
Producătorii de carne de porc preconizează că 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care fermele continuă să înregistreze pierderi din cauza pestei porcine, dar şi a vânzărilor „la negru” a micilor crescători. „Piaţa cărnii de porc este tipică apropierii sărbătorilor. Este piaţa noastră, a fermelor care sunt autorizate sanitar-veterinar şi care ne vindem animalele în viu către abatoare şi cealaltă piaţă, a micului crescător, care are contact direct cu cumpărătorul. Noi nu reuşim să vindem către abatoare cu mai mult de 6 lei/kg în viu, iar pe piaţa cealaltă kilogramul este dublu sau aproape triplu”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoşi. (C. Z.)