Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială „Ceaun Borsec Festival”

„Ceaun Borsec Festival”

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 11 Iulie 2019

Zeci de bucătari din mai multe ţări vor participa, la sfârşitul săptămânii, în staţiunea Borsec, la demonstraţii culinare de mâncăruri gătite la ceaun, în cadrul celei de-a doua ediţii a „Ceaun Borsec Festival”, care va include şi evenimente culturale şi sportive, pentru toate vârstele. Organizatorul evenimentului, Dan Burlac, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc, că este vorba de un „festival multietnic de artă şi gusturi culinare”, care adună în jurul ceaunelor şi un concept cultural, dar şi unul sportiv. „Borsecul, în istorie, este cunoscut ca un oraş multietnic. Datorită fabricii de apă minerală şi de sticlă, Borsecul s-a dezvoltat în secolul XIX ca un oraş cu foarte multe etnii. De aceea ne-am gândit şi să facem din acest festival un festival multietnic, unde invităm reprezentanţi ai culturilor din mai multe etnii, din mai multe ţări”, a explicat Burlac.