Reprezentanții Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) reamintesc în această perioadă de dinaintea începerii Postului Nașterii Domnului câteva reguli privind alegerea produselor de post,
„Ceaun Borsec Festival”
Zeci de bucătari din mai multe ţări vor participa, la sfârşitul săptămânii, în staţiunea Borsec, la demonstraţii culinare de mâncăruri gătite la ceaun, în cadrul celei de-a doua ediţii a „Ceaun Borsec Festival”, care va include şi evenimente culturale şi sportive, pentru toate vârstele. Organizatorul evenimentului, Dan Burlac, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc, că este vorba de un „festival multietnic de artă şi gusturi culinare”, care adună în jurul ceaunelor şi un concept cultural, dar şi unul sportiv. „Borsecul, în istorie, este cunoscut ca un oraş multietnic. Datorită fabricii de apă minerală şi de sticlă, Borsecul s-a dezvoltat în secolul XIX ca un oraş cu foarte multe etnii. De aceea ne-am gândit şi să facem din acest festival un festival multietnic, unde invităm reprezentanţi ai culturilor din mai multe etnii, din mai multe ţări”, a explicat Burlac.