Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Cinci milioane de tone de alimente risipite anual în România

Cinci milioane de tone de alimente risipite anual în România

Data: 28 Martie 2014

România găzduieşte, în perioada 29 martie - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului, Conferinţa Regională FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură) pentru Europa şi Asia Centrală. La reuniune participă peste 270 de specialişti care vor analiza subiecte legate de risipa de alimente şi sprijinirea fermelor de familie.

„Avem ocazia să organizăm în România, după 37 de ani, cea de-a doua conferinţă regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală. Vor fi reprezentanţi la nivel de miniştri din 53 de state cu statut de membru permanent şi membru asociat pentru Europa şi Asia Centrală, agenţii specializate ale ONU, precum şi un număr important de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale“, a precizat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Tema principală a conferinţei FAO de la Bucureşti va fi legată de risipa de alimente în Europa şi Asia Centrală, dar şi de sprijinirea fermelor de familie, mai ales că anul 2014 va fi declarat de FAO anul micilor fermieri. Potrivit statisticilor realizate de specialişti, România înregistrează în prezent o risipă de alimente de circa 5 milioane de tone anual, în timp ce, la nivel european, se ajunge la o cantitate de aproximativ 90 milioane de tone de alimente. Datele statistice mai arată că la nivel global se irosesc 1,3 miliarde de tone de alimente, ceea ce reprezintă un cost de aproximativ 750 miliarde de dolari.