Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Clasamente ale celor mai bune restaurante din lume

Clasamente ale celor mai bune restaurante din lume

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Cristina Zamfirescu - 18 August 2022

Restaurantul danez Geranium din Copenhaga, condus de chef Rasmus Kofoed, a fost declarat recent, la Londra, cel mai bun restaurant din lume în 2022, în cadrul celei de-a 20-a ediţii a influentului clasament „50 Best Restaurants”, realizat de revista britanică „Restaurant”, informează marţi AFP. Următoarele locuri sunt ocupate de restaurantul peruvian Central din Lima și de două restaurante spaniole: Disfrutar din Barcelona - locul 3 şi Diverxo din Madrid - locul 4.

Este al doilea an consecutiv când un restaurant danez conduce în acest top, laureatul din 2021 fiind Noma. Inspirat de natură, chef Rasmus Kofoed a câştigat Bocuse d’Or în 2011, iar restaurantul său a primit primele trei stele Michelin ale ţării sale în 2016.

Ca şi anul trecut, doar trei restaurante franceze, toate pariziene, apar în această listă: Septime, condus de Bertrand Grébaud, locul 22, Le Clarence al lui Christophe Pelé (28) şi Arpege al lui Alain Passard (31), notează AFP.

Premiile „50 Best Restaurants” sunt decernate anual din 2002, iar clasamentul este realizat de către 1.080 de „experţi independenţi” (chefi, jurnalişti specializaţi, proprietari de restaurante etc.) care îşi evaluează experienţele din ultimele 18 luni. Repartizaţi în 27 de regiuni ale lumii, fiecare cu câte 40 de electori, ei pot vota pentru zece restaurante.

Topul este contestat, în special de chefi francezi, japonezi și americani care îi acuză pe organizatori de complezenţă față de sponsori şi opacitate. În replică, nemulțumiții au lansat în 2015 „La Liste”, un alt clasament în care sunt incluse 1.000 de restaurante din întreaga lume.