Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Comercianţi din pieţe, amendaţi de inspectorii sanitar-veterinari

Comercianţi din pieţe, amendaţi de inspectorii sanitar-veterinari

Data: 16 Iulie 2009

Inspectorii Direcţiilor Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au aplicat, în urma acţiunilor tematice de control desfăşurate în prima săptămână a lunii iulie, sancţiuni în valoare de 423.250 de lei şi au reţinut de la comercializare 126 de kg de legume şi fructe. Inspectorii au verificat şi controlat 1.608 de unităţi din industria alimentară şi 30 de pieţe agroalimentare din 41 de judeţe şi Municipiul Bucureşti. Controalele au vizat unităţi de procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală, dar şi pieţe agroalimentare, unităţi de fabricare a produselor de morărit, de fabricare a pâinii şi a produselor de patiserie şi unităţi de depozitare a legumelor şi fructelor. Inspectorii DSVSA au aplicat amenzi pentru comercializarea alimentelor cu termen de valabilitate depăşit, nerespectarea normelor stabilite privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încărcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării, transportului şi valorificării.