Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Contribuţie de 1,6% la PIB-ul UE
Produsul intern brut al Uniunii Europene a fost, în 2020, de aproximativ 13.400 miliarde de euro, cu 17% mai mare decât în 2010, dar cu 5,9% mai scăzut decât în 2019, arată Eurostat.
Puțin peste un sfert (25,1%) din PIB-ul UE a fost generat de Germania, urmată de Franţa (17,2%), Italia (12,3%), Spania (8,4%) şi Olanda (6%). Zece state membre au avut o contribuţie mai mică de 1%, în timp ce România (cu un PIB de 218 miliarde de euro în 2020) a avut o contribuţie la PIB-ul Uniunii de 1,6%, la egalitate cu cea a Cehiei și mai mare decât cea a Portugaliei (1,5%) sau Greciei (1,2%). (C. Z.)