Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Cumpărăm mai puţină pâine
Consumul de pâine, în România, a scăzut în ultimul deceniu, de la 92 de kilograme pe locuitor într-un an la puţin peste 82 de kilograme în prezent, dar încă se menţine peste media europeană de 78 kg/locuitor/an, conform unui studiu prezentat de preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, Aurel Popescu.
El consideră că această tendinţă de scădere a consumului de pâine din ultimii ani este „viabilă şi corectă”.
Studiul de piaţă prezentat de Popescu mai arată că biscuiţii şi pastele făinoase au înregistrat pe consum o creştere de 12,5% în 2017, comparativ cu 2016, cozonacii cu 9,3%, pastele făinoase cu 3%, iar produsele de patiserie cu 0,7%, însă aici nu a fost inclus şi comerţul stradal. Pe de altă parte, consumul de făină a scăzut cu 2,3%, la mălai cu 6,5%, iar consumul de pâine cu 2,2%.