Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Exporturile de alimente ale României au crescut
Producţia agricolă bună obţinută anul acesta a redus importul de produse agroalimentare. Ba, mai mult, producătorii români au reuşit să exporte mai mult. Datele Ministerului Agriculturii arată că în primele 7 luni ale acestui an am reuşit să vindem în străinătate alimente în valoare de 1,2 miliarde de euro, cu aproape 4% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Agriculturii, în perioada ianuarie-iulie 2009, producătorii români au vândut în afara graniţelor de 3 ori mai mult grâu şi de aproape 19 ori mai mult porumb decât în perioada similară din 2008. De asemenea, cantitatea de carne de pui vândută în străinătate s-a dublat în primele 7 luni. În ceea ce priveşte importurile, România a reuşit să acopere din producţia internă o parte a consumului.