Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Grâul, afectat de „supracoacere“

Grâul, afectat de „supracoacere“

Data: 23 Iulie 2009

Recoltatul grâului a fost favorizat de ultimele zile extrem de călduroase, secerişul fiind finalizat în procent de 67%, în condiţiile în care aproximativ jumătate din această cultură este afectată de fenomenul de „supracoacere“, din cauza ploilor care au forţat bobul de grâu să intre în faza de germinaţie. Potrivit unei situaţii întocmite de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Brăila, dintr-un program de 81.577 de hectare, au fost recoltate 55.101 hectare, producţia medie obţinută fiind de 2.360 kg/ha, cu 110 kg sub cea prognozată înaintea începerii campaniei agricole de vară. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Brăila, Costică Măcelaru, susţine că, deşi benefice pentru culturile de prăşitoare înfiinţate în primăvară, ploile au creat cadrul favorabil înregistrării fenomenului de „supracoacere“, cu efecte puternice în diminuarea cantităţii şi calităţii grâului.