Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Impozit de 16% pe bacşişul de la restaurant

Impozit de 16% pe bacşişul de la restaurant

Data: 20 Aprilie 2015

Bacşişul primit de angajaţii operatorilor economici va fi impozitat cu 16%, fie ca profit al firmei, fie ca venit al angajatului, şi va fi marcat pe un bon fiscal distinct de către operatorul economic, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, citat de Agerpres. „Impozitarea propusă vizează impozitarea bacşişului ca profit al operatorului economic în cazul în care acesta nu se distribuie salariaţilor (16% sau 3% în cazul microîntreprinderilor), respectiv impozitarea la nivelul angajatului cu 16% impozit pe venit din alte surse, prin reţinere la sursă, în cazul în care bacşişul se distribuie salariaţilor“, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ. Pe de altă parte, bacşişul nu va fi cuprins în sfera TVA şi nici în baza de impozitare a contribuţiilor sociale de sănătate. De asemenea, se reglementează expres obligaţia înregistrării contabile a bacşişului şi se precizează modul de înregistrare. În plus, angajaţii vor trebui să îşi treacă suma de bani pe care o au asupra lor la începutul programului într-un registru. (Oana Nistor)