Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Impozitul forfetar bagă în faliment firmele mici
În mai puţin de o lună, numărul companiilor care şi-au suspendat activitatea s-a triplat. Patronii spun că au fost nevoiţi să recurgă la această măsură din cauza impozitului minim obligatoriu pe care trebuie să-l plătească de la 1 mai. Numai în Braşov, peste 600 de patroni au decis, în luna aprilie, să-şi „îngheţe“ activitatea firmelor pe care le conduc, de teama impozitului forfetar. La sediul Registrului Comerţului Braşov s-au format cozi de zeci de persoane, patronii înghesuindu-se „pe ultima sută de metri“ să beneficieze de clauza legală care le permite suspendarea activităţii firmelor pe o perioadă de până la trei ani. Directorul Registrului Comerţului Braşov, Rodica Irinel Păsculeţ, a anunţat că numărul cererilor depuse până joi a ajuns la peste 600.