Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
În Franța, cele mai scăzute temperaturi de aprilie din 1947 încoace
Conform informațiilor furnizate de Meteo France, în noaptea dinspre 3 spre 4 aprilie, în Franța s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi într-o lună aprilie, din 1947 și până în prezent.
Regiunea Champagne, din nord-estul țării, celebră pentru viile și vinurile produse în zonă, a fost puternic afectată, mercurul din termometre coborând până la -9 grade Celsius. Temperaturi foarte scăzute au fost resimțite în aproape toată ţara, cu excepţia Parisului şi a zonelor de litoral de la Mediterană şi Canalul Mânecii.
Foarte frig a fost și la Mourmelon (nord-est, -9,3 grade Celsius), la Châteauroux (centru, -5,6 grade Celsius) şi la Vannes (vest, -3,2 grade Celsius). Meteorologii francezi au subliniat că noaptea dinspre 3 spre 4 aprilie ar trebui să fie ultima atât de rece din următoarele săptămâni.