Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Încă un produs tradițional protejat
Salata cu icre de ştiucă de Tulcea a primit protecţia naţională a sistemelor din domeniul calităţii, conform legislaţiei europene şi naţionale, producătorii urmând să solicite în perioada următoare şi protecţie la nivel european, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Conform reţetei tradiţionale, salata cu icre de ştiucă de Tulcea are o proporţie specifică de 29% icre, formată din minimum 15% icre de ştiucă şi 14% icre de peşte deltaic. Potrivit MADR, în prezent sunt 613 produse tradiţionale la nivel naţional în registrul naţional al produselor tradiţionale.
România are patru produse protejate european - Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei şi Telemea de Ibăneşti, iar alte trei produse sunt în faza de analiză la Comisia Europeană (Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni, Telemeaua de Sibiu şi în fază de opoziţie europeană produsul Scrumbie de Dunăre afumată).