Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Încă un produs tradițional protejat

Încă un produs tradițional protejat

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 10 Iulie 2018

Salata cu icre de ştiucă de Tulcea a primit protecţia naţională a sistemelor din dome­niul calităţii, conform legislaţiei europene şi naţionale, producătorii urmând să solicite în perioada următoare şi protecţie la nivel european, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Conform reţetei tradiţionale, salata cu icre de ştiucă de Tulcea are o proporţie specifică de 29% icre, formată din minimum 15% icre de ştiucă şi 14% icre de peşte deltaic. Potrivit MADR, în prezent sunt 613 produse tradiţionale la nivel naţional în registrul naţional al produselor tradiţionale.

România are patru produse protejate european - Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei şi Telemea de Ibăneşti, iar alte trei produse sunt în faza de analiză la Comisia Europeană (Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni, Telemeaua de Sibiu şi în fază de opoziţie europeană produsul Scrumbie de Dunăre afumată).